Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителна акция в помощ на пернишко училище обедини българи, живеещи в САЩ

Снимка: chicago.bg

Перничани от Чикаго събраха 4000 долара в помощ на VIII-о основно училище “Кракра Пернишки” в близкия до София град. Учебното заведение спешно се нуждае от ремонт на съществуващия физкултурен салон, където учениците да могат да спортуват през зимата.

Средствата, преведени от САЩ по сметката на училището, са събрани с помощта на търг, в който били разпродадени артикули на ФК "Миньор", таекуондо клуб "Спартак", боксови ръкавици на братята Кубрат и Тервел Пулеви и други. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Германският град Кобург: На добър път към дома, царю Фердинанд

"На добър път към дома, царю Фердинанд" – под това заглавие от пресслужбата на германския град Кобург разказаха за тържествената прощална църковна церемония, с която жителите на града се простиха с именития си съгражданин. Посмъртно пренасят в..

публикувано на 28.05.24 в 15:34

Рухна домът на Димитър Талев в Прилеп

Поради нехайство и след обилните дъждове в последните седмици, част от родната къща на писателя Димитър Талев - символ на българската история, се срина, предаде БГНЕС. Къщата, в която Талев се ражда, е първообразът на дома на фамилията Глаушеви от..

публикувано на 26.05.24 в 15:04

С българските букви и култура по света (СНИМКИ)

Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност е сред най-слънчевите в българския празничен календар. И не само защото 24 май е в разгара на пролетта, а защото традицията да честваме..

публикувано на 24.05.24 в 10:05