Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителна акция в помощ на пернишко училище обедини българи, живеещи в САЩ

Снимка: chicago.bg

Перничани от Чикаго събраха 4000 долара в помощ на VIII-о основно училище “Кракра Пернишки” в близкия до София град. Учебното заведение спешно се нуждае от ремонт на съществуващия физкултурен салон, където учениците да могат да спортуват през зимата.

Средствата, преведени от САЩ по сметката на училището, са събрани с помощта на търг, в който били разпродадени артикули на ФК "Миньор", таекуондо клуб "Спартак", боксови ръкавици на братята Кубрат и Тервел Пулеви и други. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Мая Падешка от Неапол: Хубавото е, че и много български туристи идват да гласуват

Изборният ден на сънародниците ни в Неапол върви спокойно. Още с отварянето на секцията е имало желаещи да гласуват . " В момента работим на пълни обороти " - каза за Радио България Мая Падешка. Тя е член на секционната избирателна..

публикувано на 09.06.24 в 15:35

В Истанбул отчитат ниска избирателна активност

Ниска е избирателната активност сред българските турци в Истанбул, предава специалният пратеник на БНР Мария Петрова. Преди да отворят, пред двете секции в училище Амбаарлъ в квартал "Авджълар" в Истанбул нямаше никакви избиратели, докато на..

публикувано на 09.06.24 в 14:13

Българите в Атина отново с нагласа за светло бъдеще и усещане, че са излъгани

В Гърция изборният ден протича без проблеми. 28 са изборните секции в южната ни съседка, за столицата Атина те са четири, две от тях се помещават в посолството на България в гръцката столица – показва списъкът на ЦИК. " Избирателната активност към 12..

публикувано на 09.06.24 в 13:54