Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителна акция в помощ на пернишко училище обедини българи, живеещи в САЩ

Снимка: chicago.bg

Перничани от Чикаго събраха 4000 долара в помощ на VIII-о основно училище “Кракра Пернишки” в близкия до София град. Учебното заведение спешно се нуждае от ремонт на съществуващия физкултурен салон, където учениците да могат да спортуват през зимата.

Средствата, преведени от САЩ по сметката на училището, са събрани с помощта на търг, в който били разпродадени артикули на ФК "Миньор", таекуондо клуб "Спартак", боксови ръкавици на братята Кубрат и Тервел Пулеви и други. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Марина Иванова, Париж: Българите тук гласуват информирано и за народни представители, и за евродепутати

Във Френската република са разкрити 15 изборни секции, като сънародниците ни в столицата Париж гласуват в три, разположени в българското посолство. В една от тях първоначалният списък на предварително записалите се да гласуват наброявал едва 10..

публикувано на 09.06.24 в 18:44
Бурса

Мелтун Кадъоглу от Бурса: Гласувах за мир и всички права да се спазват в България

В турския град Бурса живеят много от българските изселници. Мелтун Кадъоглу е един от тях – преди 35 години напуска страната ни, където е завършил Музикална та академия в Пловдив . Бил е диригент на Симфонични оркестри в   Адана и Бурса,..

публикувано на 09.06.24 в 18:10

Висока изборна активност и позитивизъм сред българите в Краков

Две са и тази година откритите изборни секции в Полша – в посолството на България във Варшава и в Краков. По официални данни на българското Министерство на външните работи (МВнР), в Полша пребивават около 4000 български граждани. От седем години..

публикувано на 09.06.24 в 17:10