Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Молдовско-румънска винена група прибави към своя каталог и българска марка

Това е първата продажба на родна винарна на чуждестранен инвеститор

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Преди дни мажоритарният дял в един от винените производители у нас беше придобит от молдовско-румънска винена група, която е сред най-големите износители на молдовско вино по света. Тя е и един от лидерите на пазара в Централна и Източна Европа. Досегашният собственик на българската винарна остава акционер с дял от 24% дял и активна роля за развитието на бизнеса.

"Разговорите за сделката започнаха преди около година, по идея на собствениците на чуждата компания, проучили нашите масиви, производствена база и екип. Разбрахме, че споделяме обща философия и желание да създаваме качествени вина от среден и висок клас – радва се изпълнителният директор на родната изба Ангел Ангелов. – Най-важната задача след окончателното сключване на сделката, е българската винарна да се разпространи много по-сериозно на международната сцена. Разбира се, част от нейната продукция ще продължи да се предлага и у нас.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Граждански активисти очакват реакцията на Европа заради промените в Закона за образованието

Над 160 български граждански организации, сред които и Национална мрежа за децата, изпращат отворено писмо до редица европейски институции, организации, посолства и дипломатически представителства, относно законовите промени, въвеждащи забрана за..

публикувано на 16.09.24 в 17:49

Синдикати, бизнес и правителство не се споразумяха за линията на бедност

Националният съвет за тристранно сътрудничество проведе заседание, на което беше разгледан Проект на постановление на Министерски съвет за определяне линията на бедност за страната за 2025 г. Правителството предлага линията на бедност да се повиши от 526..

публикувано на 16.09.24 в 16:47

България е представена в туристическо изложение във Франция

България ще участва в започващото днес Международно туристическо изложение “Интернешънъл Френч Травъл Маркет“ (International French Travel Market (IFTM) Top Resa 2024”, което ще продължи до 19 септември. Участие на информационния щанд на страната ни, който..

публикувано на 17.09.24 в 06:10