Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Одобрени са 7 млрд. евро по европейските оперативни програми в подкрепа на българската икономика

Снимка: архив

За последните два месеца са одобрени европейските средства по седем от оперативните програми на стойност 7 млрд. евро, които ще подпомагат българската икономика през следващите шест години.

На брифинг в Министерския съвет вицепремиерът Атанас Пеканов посочи, че по тези програми националното съфинансиране е над 1 млрд. евро. По думите на Пеканов, това е действителен ресурс, който ще подпомогне страната ни и е изключително важен за българската икономика, за малките и средните предприятия, както и за ключовата инфраструктура.

Атанас Пеканов подчерта, че са осигурени изключително много средства за развитие на човешкия капитал и за защита на най-уязвимите групи от населението. От друга страна той изтъкна, че трябва да се осигури сериозен контрол върху възлагането и изпълнението, за да бъде постигнат съответния ефект.


БНР подкасти:

Още от категорията

Над 31% от производството на ток у нас са резултат на соларните паркове

Огромният интерес към слънчевата енергия в България може да се обясни с високите цени на тока, както и с несигурността на пазарите, особено след избухването на военния конфликт в близост. Слънчевите централи в страната значително..

публикувано на 07.06.23 в 10:40

Удължиха с още 3 месеца забраната за внос на зърно от Украйна

Срокът на забрана за внос на пшеница, царевица, рапица и слънчоглед на територията на България, Унгария, Полша, Румъния и Словакия се удължава с 3 месеца до 15 септември 2023 г. Решението е на Европейската комисия и е публикувано в Официалния вестник на ЕС,..

публикувано на 06.06.23 в 12:21

Влиятелна минна компания от Йордания с интерес за сътрудничество със сектора у нас

Една от най-големите йордански компании в сферата на минната индустрия проявява интерес за партньорство с този сектор в България. За да проучи възможностите за инвестиции на посещение, у нас беше председателят на Управителния съвет на..

публикувано на 27.05.23 в 11:15