Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Одобрени са 7 млрд. евро по европейските оперативни програми в подкрепа на българската икономика

Снимка: архив

За последните два месеца са одобрени европейските средства по седем от оперативните програми на стойност 7 млрд. евро, които ще подпомагат българската икономика през следващите шест години.

На брифинг в Министерския съвет вицепремиерът Атанас Пеканов посочи, че по тези програми националното съфинансиране е над 1 млрд. евро. По думите на Пеканов, това е действителен ресурс, който ще подпомогне страната ни и е изключително важен за българската икономика, за малките и средните предприятия, както и за ключовата инфраструктура.

Атанас Пеканов подчерта, че са осигурени изключително много средства за развитие на човешкия капитал и за защита на най-уязвимите групи от населението. От друга страна той изтъкна, че трябва да се осигури сериозен контрол върху възлагането и изпълнението, за да бъде постигнат съответния ефект.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Богдан Богданов

Ако няма аргументи, ще предотвратим увеличението на мобилните услуги

Ако няма аргументи защо българските граждани трябва да плащат повече за мобилни услуги, ще използваме всички механизми на държавата, за да предотвратим нерегламентирано увеличение на таксите , заяви пред бТВ икономическият министър Богдан Богданов по..

публикувано на 03.02.24 в 16:10
Кирил Вътев

Земеделският министър би подкрепил протеста на фермерите

Каквото и да се направи, земеделците ще протестират, заяви пред журналисти министърът на земеделието Кирил Вътев по повод напрежението в сектора. Той изрази готовност да застане зад техния протест срещу “ усложненията, които им причиняват зелените..

публикувано на 03.02.24 в 13:55
Юлиян Попов

Вятърни електроцентрали в морето най-рано в средата третото десетилетие

Вятърни електроцентрали в морските пространства ще бъдат изградени най-рано в средата на следващото десетилетие, каза пред БНТ министърът на околната среда и водите Юлиян Попов. Неотдавна парламентът прие на първо четене законопроект за енергията от..

публикувано на 03.02.24 в 10:03