Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Одобрени са 7 млрд. евро по европейските оперативни програми в подкрепа на българската икономика

Снимка: архив

За последните два месеца са одобрени европейските средства по седем от оперативните програми на стойност 7 млрд. евро, които ще подпомагат българската икономика през следващите шест години.

На брифинг в Министерския съвет вицепремиерът Атанас Пеканов посочи, че по тези програми националното съфинансиране е над 1 млрд. евро. По думите на Пеканов, това е действителен ресурс, който ще подпомогне страната ни и е изключително важен за българската икономика, за малките и средните предприятия, както и за ключовата инфраструктура.

Атанас Пеканов подчерта, че са осигурени изключително много средства за развитие на човешкия капитал и за защита на най-уязвимите групи от населението. От друга страна той изтъкна, че трябва да се осигури сериозен контрол върху възлагането и изпълнението, за да бъде постигнат съответния ефект.


БНР подкасти:

Още от категорията

България и още четири държави искат удължаване на забраната за внос на украински продукти

България, Полша, Унгария, Румъния и Словакия искат удължаване срока на забраната за внос на украински продукти до края на годината. Петте държави настояват за гъвкавост на списъка на забранените продукти за внос. Фокусът на България е върху три конкретни..

публикувано на 25.08.23 в 15:21

Банките ще предлагат безплатни услуги по платежни сметки за основни операции

От 1 септември 2023 г. физическите лица ще могат да си откриват платежна сметка за основни операции, като тази сметка ще се обслужва безплатно, когато по нея постъпват и се съхраняват средства от трудови възнаграждения, пенсии, помощи и обезщетения за..

публикувано на 23.08.23 в 17:00

Турска компания обмисля производство на диаманти в България

Турска компания, която произвежда диаманти в лабораторни условия, пресъздавайки земния процес за отглеждане на единични кристални диаманти, обмисля инвестиция в България. Интересът е насочен към град Пловдив, но мястото не е избрано окончателно...

публикувано на 20.08.23 в 12:10