Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът Румен Радев отново призова депутатите да изпълнят дълга си към избирателите

Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев заяви пред журналисти в Брюксел, че очаква народните представители да изпълнят дълга си към българските граждани и държавата и да конституират парламент.

По думите на Радев, проблемите, които трябва да се решават са много. Сред тях са важни закони, както и работата на редица държавни органи, които работят  в непълен състав или работят извън мандата си, като Висшият съдебен съвет, Конституционният съд и БНБ. "Ако така продължаваме, ще доведем до пълен блокаж на държавата", допълни Румен Радев и посочи, че може да връчи мандат за съставяне на правителство, едва когато има структурирани парламентарни групи.

Радев подчерта също, че служебното правителство ще се постарае българските битови потребители да не преминават на свободния пазар на електрическа енергия и изрази надежда следващото редовно правителство също да работи в тази посока.

Държавният глава е в Брюксел за участие в заседанието на Европейския съвет, на което представлява страната ни.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България изпрати военен контингент за подкрепа на KFOR в Косово

С церемония в Благоевград беше изпратен нов български военен контингент на мисия в Косово. Над 100 български военни попълват Силите на оперативния резерв в стабилизиращите сили на НАТО в Косово (KFOR). Така България вече има в Косово около 300..

публикувано на 21.05.24 в 14:35
Димитър Главчев

Премиерът предупреди, че се спекулира с темата за български военни в Украйна

Нашият кабинет е с кратък хоризонт, нямаме право да искаме от хората да отлагат живота си, докато бъде избран редовен кабинет. Затова си вършим работата по възможно най-добрия начин, заявява в интервю за в-к "24 часа" служебният премиер Димитър Главчев...

публикувано на 20.05.24 в 10:26

“Медиана”: ГЕРБ води с 12% пред “Възраждане”, трето е ДПС

Три седмици преди изборите за национален и за европейски парламент ГЕРБ води с 27,5% пред “Възраждане” с 15,7% и ДПС с 14,2%, според социологическо изследване на агенция “Медиана”.  Втората политическа сила на предишния вот – “Продължаваме промяната..

публикувано на 19.05.24 в 09:46