Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Служебният кабинет се отказа от двойната тарифа за ток

Снимка: БГНЕС

Министерството на енергетиката няма да внася предложение за двойна тарифа на тока за битовите потребители, съобщи пресцентърът на ведомството. В петък ресорният министър Росен Христов лансира идеята до 800 киловатчаса енергия месечно през зимата и до 300 през лятото да се потребяват на субсидирани, а свръхколичеството - на пазарни цени.

На базата на постигнатите успехи в гарантиране на надеждната работа на енергийната система и двойното намаляване на цената на газа не се налага въвеждане на двойни тарифи на тока”, пише в съобщението на министерството. В него се казва още, че служебният кабинет “категорично" няма да извежда битовите потребители на свободния пазар на електрическа енергия.

Страната ни е третият нетен износител на ток в Европа и няма да се допусне гражданите да бъдат натоварени с непосилни сметки за ток, категорични са от министерството.

Още от категорията

Асен Василев

Въвеждане на еврото догодина при 3% инфлация прогнозира Асен Василев

Средногодишната инфлация у нас ще бъде 3% по данни на Европейската централна банка и на Европейската комисия, заяви финансовият министър Асен Василев, който е в Гент за заседанието на министрите на икономиката и на финансите от Европейския съюз. По..

публикувано на 24.02.24 в 15:00
Делчево

Българите ходят на пазар и здравен туризъм в Северна Македония

Политическите отношения между България и Северна Македония значително са намалили посещенията на българи в македонските крайграничните общини Делчево, Берово и Пехчево през първите месеци на 2023 г. През юли и октомври се отчита ръст, показват..

публикувано на 23.02.24 в 16:43

Националната стратегия за финансова грамотност ще бъде представена в Белгия

На 23-24 февруари 2024 г. в Гент, Белгия се провежда неформалното заседание на Съвета на Европейския съюз по икономически и финансови въпроси (ЕКОФИН). На заседанието, министрите ще обсъдят бъдещето на Европейската инвестиционна банка, както и..

публикувано на 23.02.24 в 06:15