Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Служебният кабинет се отказа от двойната тарифа за ток

Снимка: БГНЕС

Министерството на енергетиката няма да внася предложение за двойна тарифа на тока за битовите потребители, съобщи пресцентърът на ведомството. В петък ресорният министър Росен Христов лансира идеята до 800 киловатчаса енергия месечно през зимата и до 300 през лятото да се потребяват на субсидирани, а свръхколичеството - на пазарни цени.

На базата на постигнатите успехи в гарантиране на надеждната работа на енергийната система и двойното намаляване на цената на газа не се налага въвеждане на двойни тарифи на тока”, пише в съобщението на министерството. В него се казва още, че служебният кабинет “категорично" няма да извежда битовите потребители на свободния пазар на електрическа енергия.

Страната ни е третият нетен износител на ток в Европа и няма да се допусне гражданите да бъдат натоварени с непосилни сметки за ток, категорични са от министерството.

БНР подкасти:

Още от категорията

Влиятелна минна компания от Йордания с интерес за сътрудничество със сектора у нас

Една от най-големите йордански компании в сферата на минната индустрия проявява интерес за партньорство с този сектор в България. За да проучи възможностите за инвестиции на посещение, у нас беше председателят на Управителния съвет на..

публикувано на 27.05.23 в 11:15

Саудитски телеком инвестира в България 1,2 млрд. евро

Саудитската компания „Tawal“ е в процес на закупуване на 100% от пасивната инфраструктура на мобилните мрежи на БТК, които са собственост на United Group. Това стана ясно след среща между министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов с..

публикувано на 25.05.23 в 08:20

Брюксел отправи три икономически препоръки към България

В препоръките на Еврокомисията към икономиките на страните от ЕС за България се казва, че заедно с още 14 страни в общността тя не спазва изискването за бюджетен дефицит от 3%. Очаква се тази година дефицитът да е 4,8 %. Препоръчва се София да..

публикувано на 24.05.23 в 15:27