Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Служебният кабинет се отказа от двойната тарифа за ток

Снимка: БГНЕС

Министерството на енергетиката няма да внася предложение за двойна тарифа на тока за битовите потребители, съобщи пресцентърът на ведомството. В петък ресорният министър Росен Христов лансира идеята до 800 киловатчаса енергия месечно през зимата и до 300 през лятото да се потребяват на субсидирани, а свръхколичеството - на пазарни цени.

На базата на постигнатите успехи в гарантиране на надеждната работа на енергийната система и двойното намаляване на цената на газа не се налага въвеждане на двойни тарифи на тока”, пише в съобщението на министерството. В него се казва още, че служебният кабинет “категорично" няма да извежда битовите потребители на свободния пазар на електрическа енергия.

Страната ни е третият нетен износител на ток в Европа и няма да се допусне гражданите да бъдат натоварени с непосилни сметки за ток, категорични са от министерството.

Още от категорията

България е европейски лидер в слънчогледопроизводството, но суровината не достига за преработвателните мощности

България, заедно с още 4 европейски държави – Полша, Унгария, Румъния и Словакия, настояват да бъде удължена до края на годината забраната за внос на украински продукти . Петте държави настояват за гъвкавост на списъка на ограничените продукти за внос,..

публикувано на 28.08.23 в 11:20

България се представя на изложението "АГРА 2023" в Словения

България се включва с национален щанд в 61-то издание на Международното изложение за земеделие и хранителни продукти "АГРА 2023" в Горня Радгона, Словения, което ще се проведе от 26 до 31 август 2023 г.  На откриването ще присъства българският министър..

публикувано на 26.08.23 в 07:35

България и още четири държави искат удължаване на забраната за внос на украински продукти

България, Полша, Унгария, Румъния и Словакия искат удължаване срока на забраната за внос на украински продукти до края на годината. Петте държави настояват за гъвкавост на списъка на забранените продукти за внос. Фокусът на България е върху три конкретни..

публикувано на 25.08.23 в 15:21