Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Служебният кабинет се отказа от двойната тарифа за ток

Снимка: БГНЕС

Министерството на енергетиката няма да внася предложение за двойна тарифа на тока за битовите потребители, съобщи пресцентърът на ведомството. В петък ресорният министър Росен Христов лансира идеята до 800 киловатчаса енергия месечно през зимата и до 300 през лятото да се потребяват на субсидирани, а свръхколичеството - на пазарни цени.

На базата на постигнатите успехи в гарантиране на надеждната работа на енергийната система и двойното намаляване на цената на газа не се налага въвеждане на двойни тарифи на тока”, пише в съобщението на министерството. В него се казва още, че служебният кабинет “категорично" няма да извежда битовите потребители на свободния пазар на електрическа енергия.

Страната ни е третият нетен износител на ток в Европа и няма да се допусне гражданите да бъдат натоварени с непосилни сметки за ток, категорични са от министерството.

Още от категорията

Изоставени пътници накараха министърът да уволни ръководството на БДЖ

Изоставени 16 пасажера, сред които чужденци, жени и деца пренощуваха на жп гара Стара Загора. Те са тръгнали от Русе за Бургас с прекачване на Стара Загора. Но влакът от София за морето не ги е изчакал. Закъсняващата композиция от Русе е пристигнала..

публикувано на 13.08.23 в 13:08

Започват проверки на цените на плодовете и на зеленчуците

Инспектори на Българската агенция за безопасност на храните и на Националната агенция за приходите ще проверяват цените на плодовете и зеленчуците, съобщи земеделският министър Кирил Вътев. Той добави, че самите производители са настояли за подобни..

публикувано на 13.08.23 в 07:00

Кооперирайки се, производителите на плодове и зеленчуци ще имат равен достъп до пазара

Министерството на земеделието подготвя програма за събирателни пунктове на плодове и зеленчуци, съобщи министър Кирил Вътев при откриването на ловния сезон край Челопечене. “ Искаме да насърчим сдружаването и кооперирането между производителите,..

публикувано на 12.08.23 в 10:43