Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Цените на хранителните стоки на едро продължават да растат

Снимка: БГНЕС

Индексът на тържищните цени, отразяващ за каква сума се продават хронителните стоки на едро, се покачи през тази седмица с 1,17% до 2,16 пункта. Базовото му ниво от 1 пункт е от 2005 г.  Трайно, макар и слабо повишение се наблюдава през последните три месеца – с над 6,75%. На годишна база индексът пък е нараснал с над 32%. През седмицата са се покачили цените на оранжерийните краставици, на чушките, на кравето сирене, на кашкавала тип “Витоша”, на гроздето. Някои стоки и продукти обаче поевтиняват – сред тях са олиото, пилешкото месо, оризът, доматите, картофите, лимоните.

Още от категорията

Над 31% от производството на ток у нас са резултат на соларните паркове

Огромният интерес към слънчевата енергия в България може да се обясни с високите цени на тока, както и с несигурността на пазарите, особено след избухването на военния конфликт в близост. Слънчевите централи в страната значително..

публикувано на 07.06.23 в 10:40

Удължиха с още 3 месеца забраната за внос на зърно от Украйна

Срокът на забрана за внос на пшеница, царевица, рапица и слънчоглед на територията на България, Унгария, Полша, Румъния и Словакия се удължава с 3 месеца до 15 септември 2023 г. Решението е на Европейската комисия и е публикувано в Официалния вестник на ЕС,..

публикувано на 06.06.23 в 12:21

Влиятелна минна компания от Йордания с интерес за сътрудничество със сектора у нас

Една от най-големите йордански компании в сферата на минната индустрия проявява интерес за партньорство с този сектор в България. За да проучи възможностите за инвестиции на посещение, у нас беше председателят на Управителния съвет на..

публикувано на 27.05.23 в 11:15