Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Цените на хранителните стоки на едро продължават да растат

Снимка: БГНЕС

Индексът на тържищните цени, отразяващ за каква сума се продават хронителните стоки на едро, се покачи през тази седмица с 1,17% до 2,16 пункта. Базовото му ниво от 1 пункт е от 2005 г.  Трайно, макар и слабо повишение се наблюдава през последните три месеца – с над 6,75%. На годишна база индексът пък е нараснал с над 32%. През седмицата са се покачили цените на оранжерийните краставици, на чушките, на кравето сирене, на кашкавала тип “Витоша”, на гроздето. Някои стоки и продукти обаче поевтиняват – сред тях са олиото, пилешкото месо, оризът, доматите, картофите, лимоните.

Още от категорията

Депутатите гласуваха държавния бюджет на среднощно заседание

Народното събрание прие окончателно държавния бюджет на 21 часово заседание, завършило днес в 5,41 ч. Той е изработен при заложени макроикономически показатели 1,8% растеж на икономиката и 8,7% средногодишна инфлация. Вчера обаче, Българската народна..

публикувано на 28.07.23 в 09:47
Министър Милена Стойчева

Искаме да ребрандираме България като място за добър бизнес

Ребрандиране на България като място за създаване на високотехнологични иновации и където може да се прави добър бизнес, който да бъде привлекателен за инвеститорите. Това заяви пред БНР, че ще е приоритет на работата на Министерството на иновациите и..

публикувано на 23.07.23 в 10:39
Кирил Вътев (вляво)

Внасяме в ЕК искането за удължаване на забраната за внос на зърнени култури от Украйна

В Европейската комисия предстои да бъде внесено искането за удължаване на ограничителните мерки срещу украинския земеделски внос в пет държави от ЕС и комисията да се произнесе окончателно, съобщи земеделският министър Кирил Вътев. За удължаване на..

публикувано на 22.07.23 в 16:07