Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Цените на хранителните стоки на едро продължават да растат

Снимка: БГНЕС

Индексът на тържищните цени, отразяващ за каква сума се продават хронителните стоки на едро, се покачи през тази седмица с 1,17% до 2,16 пункта. Базовото му ниво от 1 пункт е от 2005 г.  Трайно, макар и слабо повишение се наблюдава през последните три месеца – с над 6,75%. На годишна база индексът пък е нараснал с над 32%. През седмицата са се покачили цените на оранжерийните краставици, на чушките, на кравето сирене, на кашкавала тип “Витоша”, на гроздето. Някои стоки и продукти обаче поевтиняват – сред тях са олиото, пилешкото месо, оризът, доматите, картофите, лимоните.

Още от категорията

България е европейски лидер в слънчогледопроизводството, но суровината не достига за преработвателните мощности

България, заедно с още 4 европейски държави – Полша, Унгария, Румъния и Словакия, настояват да бъде удължена до края на годината забраната за внос на украински продукти . Петте държави настояват за гъвкавост на списъка на ограничените продукти за внос,..

публикувано на 28.08.23 в 11:20

България се представя на изложението "АГРА 2023" в Словения

България се включва с национален щанд в 61-то издание на Международното изложение за земеделие и хранителни продукти "АГРА 2023" в Горня Радгона, Словения, което ще се проведе от 26 до 31 август 2023 г.  На откриването ще присъства българският министър..

публикувано на 26.08.23 в 07:35

България и още четири държави искат удължаване на забраната за внос на украински продукти

България, Полша, Унгария, Румъния и Словакия искат удължаване срока на забраната за внос на украински продукти до края на годината. Петте държави настояват за гъвкавост на списъка на забранените продукти за внос. Фокусът на България е върху три конкретни..

публикувано на 25.08.23 в 15:21