Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Цените на хранителните стоки на едро продължават да растат

Снимка: БГНЕС

Индексът на тържищните цени, отразяващ за каква сума се продават хронителните стоки на едро, се покачи през тази седмица с 1,17% до 2,16 пункта. Базовото му ниво от 1 пункт е от 2005 г.  Трайно, макар и слабо повишение се наблюдава през последните три месеца – с над 6,75%. На годишна база индексът пък е нараснал с над 32%. През седмицата са се покачили цените на оранжерийните краставици, на чушките, на кравето сирене, на кашкавала тип “Витоша”, на гроздето. Някои стоки и продукти обаче поевтиняват – сред тях са олиото, пилешкото месо, оризът, доматите, картофите, лимоните.

Още от категорията

Кабинетът ще уведоми “Лукойл” за прекратената концесия на терминал “Росенец”

Правителството ще уведоми “Лукойл” за прекратяването на договора за предоставяне на концесия върху пристанищен терминал “Росенец” – част от пристанище за обществен транспорт с национално значение Бургас, съобщи пресслужбата на Министерския съвет...

публикувано на 12.08.23 в 09:10

Неблагоприятните метеорологични условия намалиха добива на зърнени култури в България

Състоянието на пролетните земеделски култури – царевица и слънчоглед, в по-голямата част от страната е незадоволително, а на определени места дори тревожно, съобщи кореспондентът на БНР в Добрич Мая Щърбанова.  Предвижданията на земеделските..

публикувано на 10.08.23 в 19:03

„АЕЦ Козлодуй“ ще договаря доставки от руски компании за ремонта на Блок 6

"АЕЦ Козлодуй“ ще може да договори и получи доставки на части и компоненти от руски компании за плановия годишен ремонт на блок 6. След получено писмо от атомната ни централа и по предложение на министъра на енергетиката правителството предостави на..

публикувано на 09.08.23 в 17:06