Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Световен гигант в производството на спортни стоки проучва възможностите за инвестиции в България

Снимка: пресцентър МС

По покана на министъра на икономиката Никола Стоянов в България на посещение са представители на световен гигант в производството на спортни стоки с цел да проучат възможностите за инвестиции, след като в края на септември икономическият министър посети централата на компанията в Германия.

Гостите се интересуват от локации, които могат да дадат добавена стойност в развитието на дигитални продукти и технологии на компанията. "Страната ни може да предложи специалисти на световно ниво, които да гарантират добавена стойност на крайния продукт“, увери Стоянов.

По думите му България е трета в света по ИТ специалисти на глава от населението и в топ 10 на страните с високообразовани софтуерни инженери в Европа, чийто брой е достигнал над 50 хил. души през 2021 г., а общият брой на заетите в сектора на информационните и комуникационните технологии надхвърля 200 хил. души.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Владимир Малинов

Енергийният министър не изключва вероятността токът да поскъпне от 1 юли

Служебният енергиен министър Владимир Малинов допусна възможността електроенергията за бита да поскъпне от 1 юли т.г. Причината за това е натрупаният дефицит във фонд “Сигурност на електроенергийната система”. “ Към настоящия момент той е над 450..

публикувано на 12.05.24 в 13:58

В София вече има водородна зарядна станция

Първата водородна зарядна станция за страната ни – в рамките на Центъра за компетентност “Хитмобил”, беше официално открита в София. Съоръжението е изработено от австрийската фирма EDC-ANLAGENTECHNIK. “ Това е първата в България и региона полева..

публикувано на 11.05.24 в 09:02

България и Южна Корея укрепват връзките в енергетиката

България и Република Корея ще подпишат споразумение за сътрудничество за насърчаване на контактите в енергийната сфера. За това се договориха министърът на енергетиката Владимир Малинов и посланикът на Република Корея у нас Бе Дженгин. От..

публикувано на 10.05.24 в 18:10