Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полша ще помогне на България за продължаване на експлоатацията на МиГ-29

Снимка: БГНЕС

Министерството на отбраната търси решение за продължаване на експлоатацията на самолетите МиГ-29 чрез извършване на ремонт и/или доставки с подкрепата на Полша. Това каза в парламента министърът на отбраната Димитър Стоянов.


В началото на август е изпратено запитване за закупуване или ремонт на 6 двигателя до полската страна. Полша е поела ангажимент за извършването на ремонт на шест двигателя. Стоянов съобщи още, че полското Министерство на отбраната е решило да изведе от експлоатация един самолет МиГ-29 и двигателите му да бъдат подготвени за предоставяне чрез продажба на България. Министърът подчерта, че действията на ведомството му целят осигуряването на подготовката на летателния състав на приемливо ниво до края на 2023 г.

Снимки: БГНЕС
По публикацията работи: Иван Петров

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Румен Радев

Румен Радев: На Великден нека си пожелаем вяра и сили за достойни дела в наситения с изпитания живот

Президентът Румен Радев поздрави българите за Възкресение Христово. “ Пожелавам здраве, мир и любов във всеки български дом! Нека светлината и радостта на най-големия християнски празник изпълват сърцата и мислите ни и укрепват взаимното..

публикувано на 05.05.24 в 09:50
Митрополит Григорий

Православните християни празнуват Възкресението Христово

В полунощ пред патриаршеската катедрала “Св. Александър Невски” наместник-председателят на Светия синод – врачанският митрополит Григорий, възвести Христовото Възкресение и отправи благослов към българския народ. “ Христос воскресе! Тържествено..

публикувано на 05.05.24 в 09:15

Столичната община украси София с инсталации от декоративни великденски яйца

Декоративни яйца, украсени с естествени цветя и зеленина, украсяват София на Великден. Инсталациите с височина между един и два и половина метра са поставени с помощта на Столичната община. Украсата с един от традиционните символи на празника може..

публикувано на 05.05.24 в 07:00