Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полша ще помогне на България за продължаване на експлоатацията на МиГ-29

Снимка: БГНЕС

Министерството на отбраната търси решение за продължаване на експлоатацията на самолетите МиГ-29 чрез извършване на ремонт и/или доставки с подкрепата на Полша. Това каза в парламента министърът на отбраната Димитър Стоянов.


В началото на август е изпратено запитване за закупуване или ремонт на 6 двигателя до полската страна. Полша е поела ангажимент за извършването на ремонт на шест двигателя. Стоянов съобщи още, че полското Министерство на отбраната е решило да изведе от експлоатация един самолет МиГ-29 и двигателите му да бъдат подготвени за предоставяне чрез продажба на България. Министърът подчерта, че действията на ведомството му целят осигуряването на подготовката на летателния състав на приемливо ниво до края на 2023 г.

Снимки: БГНЕС
По публикацията работи: Иван Петров

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Горещото време продължава

Във вторник , 25 юни, преди обед ще бъде предимно слънчево, а в следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места главно в Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици...

публикувано на 24.06.24 в 19:40

България днес - 24 юни 2024 г.

Историята на Еньовден е като красива приказка за чудодейната сила на билките, младостта и красотата – разказваме я в "България днес" с помощта на децата от лятната школа към Националния етнографски институт с музей към БАН. Отколешният..

публикувано на 24.06.24 в 19:00

БДЖ планира електронни устройства за покупка на билети във влаковете

Започва поетапно оборудване на влаковете с електронни устройства за продажба на билети, съобщи управителят на "БДЖ - Пътнически превози" Венцислав Славков, цитиран от Министерството на транспорта. Такива устройства вече работят пилотно по..

публикувано на 24.06.24 в 17:20