Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Журналистът Александър Велев:

Ако изпратим съветските танкове на Украйна, ще получим ново въоръжение

Александър Велев
Снимка: БГНЕС

Печеливши са държавите, които предоставят на Украйна съветски танкове, защото срещу тях получават ново съвременно въоръжение, коментира пред БНР бившият кореспондент на медията в Берлин Александър Велев. По думите му, България най-много може да помогне с боеприпаси на Украйна и пропуска голям шанс с отказа си да изпрати оръжие.

“Украйна има нужда от съвременно въоръжение, но тя все още отстъпва значително на класическата огнева мощ на Русия. Можем много да помогнем на Украйна, за да балансира този свой недостатък”, поясни журналистът. Той подчерта, че военната помощ не е помощ за война, а помощ за защита.

Според бившия военен министър проф. Тодор Тагарев преносимите зенитно-ракетни комплекси “Стрела”, с каквито разполагаме, могат да се използват успешно срещу иранските дронове. Експертът добави пред БНР, че разполагаме със запаси от боеприпаси по складовете и те трябва да бъдат изразходвани, иначе ще бъдат унищожени.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България изпрати военен контингент за подкрепа на KFOR в Косово

С церемония в Благоевград беше изпратен нов български военен контингент на мисия в Косово. Над 100 български военни попълват Силите на оперативния резерв в стабилизиращите сили на НАТО в Косово (KFOR). Така България вече има в Косово около 300..

публикувано на 21.05.24 в 14:35
Димитър Главчев

Премиерът предупреди, че се спекулира с темата за български военни в Украйна

Нашият кабинет е с кратък хоризонт, нямаме право да искаме от хората да отлагат живота си, докато бъде избран редовен кабинет. Затова си вършим работата по възможно най-добрия начин, заявява в интервю за в-к "24 часа" служебният премиер Димитър Главчев...

публикувано на 20.05.24 в 10:26

“Медиана”: ГЕРБ води с 12% пред “Възраждане”, трето е ДПС

Три седмици преди изборите за национален и за европейски парламент ГЕРБ води с 27,5% пред “Възраждане” с 15,7% и ДПС с 14,2%, според социологическо изследване на агенция “Медиана”.  Втората политическа сила на предишния вот – “Продължаваме промяната..

публикувано на 19.05.24 в 09:46