Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът Гълъб Донев:

Коридор 8 ще донесе добавена стойност за развитието на целия район

Гълъб Донев
Снимка: БГНЕС

Коридор номер 8 ще осигури ключова връзка между България, Северна Македония и Албания, между гражданите и бизнеса на трите държави, заяви служебният премиер Гълъб Донев, който заедно с македонския си колега Димитър Ковачевски участва в церемонията за началото на строителството на част от Коридора в югозападната ни съседка. Той добави, че железопътното трасе, свързващо Италия с трите балкански страни, ще донесе голяма добавена стойност за развитието на целия район.

От своя страна, Димитър Ковачевски каза, че проектът е поредната стъпка към европейското бъдеще на неговата страна. Министър-председателят подчерта важността на Коридор номер 8 за развитието на икономиката и на екологията.

Проектът в македонския участък стои нереализиран от десетилетия. Освен железопътна линия той предвижда и построяването на автомагистрала до България.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

БДЖ планира електронни устройства за покупка на билети във влаковете

Започва поетапно оборудване на влаковете с електронни устройства за продажба на билети, съобщи управителят на "БДЖ - Пътнически превози" Венцислав Славков, цитиран от Министерството на транспорта. Такива устройства вече работят пилотно по..

публикувано на 24.06.24 в 17:20
Невяна Филева от сдружение „Енерджи“

Около 1200 украински деца са били записани в детски градини и училища във Варненско

През изминаващата учебна година около 1200 украински деца са били записани в детски градини и училища във Варненска област, съобщиха от сдружение "Енерджи", което е част от Общностния център за закрила и включване на бежанци в крайморския град. В..

публикувано на 24.06.24 в 14:29
Доц. д-р Спас Ташев

Евроинтеграцията няма да е сред водещите приоритети на новоизбраното правителство на Северна Македония

Празникът Свети Дух в България се отбелязва и като Ден на Македония. Традицията тръгва още след Илинденско-Преображенското въстание (1903 г.), като първоначално е бил Ден на борбата за Македония и Одринско, а след Първата световна война е станал "Ден..

публикувано на 24.06.24 в 13:05