Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Интересът на израелските туристи към България расте

Илин Димитров
Снимка: Министерство на туризма

Министерството на туризма работи ползотворно с дестинация Израел. “През 2019 година страната ни е била посетена от 244 хиляди израелски туристи. Тази година напредваме във възстановяването след пандемията и смело мога да кажа, че догодина ще стигнем това число“, посочи служебният министър на туризма Илин Димитров прeд участниците в Световната среща на българските медии, която се провежда в Йерусалим и Тел Авив. 

Дестинация Израел е все по-популярна сред българските туристи и ние очакваме около 50 хиляди българи да пътуват до там догодина, посочи министърът и изрази надежда по време на пребиваването си там да проведе двустранна работна среща с представители на туристическия бизнес.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: facebook.com/kreposttamogilitsa

Поречието на Горна Арда – само за приключенци, ценители на дивата природа и гурме

Поречието на река Горна Арда в Западните Родопи крие цяла поредица от малки села с типични каменни родопски къщи и тиклени покриви, а местното население успешно развива селски и приключенски туризъм. Смилян, Горна Арда, Могилица, Сивино и още няколко..

публикувано на 21.02.24 в 11:35

Испанските туристи откриват в България европейска екзотика

Последните години със сигурност има засилен интерес на испански туристи към България като дестинация. Ръстът им за 2 години е с над 10%, каза за БНР Йонка Бакърджиева, член на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти. Търсят..

публикувано на 19.02.24 в 14:40
Българският щанд в Букурещ

Българският туризъм се представя на изложения в Букурещ и Кишинев

С най-големия национален щанд от 300 квадратни метра България се представя на най-авторитетното туристическо изложение в Румъния. Събитието се провежда за 49-и път в най-големия изложбен център на Букурещ „Ромекспо“.  От страната ни на форума..

публикувано на 17.02.24 в 11:42