Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Защо?" – една красива лична изповед

Преди дни в София се състоя впечатляващ концерт с участието на любими български актьори, които изпълниха песни, създадени специално за тях. Автор и продуцент на проекта, наречен "Пеещите артисти", е Игор Марковски. След успешните спектакли в Бургас и Пловдив, както се очакваше, публиката беше препълнила зала № 1 на Националния дворец на култура на 1 ноември – Деня на народните будители. В програмата прозвучаха талантливите творби на редица известни композитори, сред които и песни на Биляна Ангелова, която традиционно пише и музиката, и текста. 

Сега ви предлагаме нейната авторска песен "Защо?" в изпълнение на Койна Русева – първата солова изява на актрисата в жанра, след дуетите ѝ с Миро. При това с доста трудна за изпълнение песен. Както сподели Биляна Ангелова за Радио България, "Защо?" е замислена още през 2019 г. Тогава аранжиментът е започнат от Емил Бояджиев, който за съжаление си отиде в началото на следващата година. Връщайки се към тази композиция, автор и продуцент поверяват аранжимента на Георги Цветков. Режисьори на клипа са Васил Стефанов и Стефка Николова, сценарист е Игор Марковски. Във видеото участва и талантливият млад цигулар Кай Орлинов.

Както всички песни на Биляна, ˮ"Защо?" е твърде лична изповед, пресъздадена с красива музика и текст, пълен с метафори.

ˮГлад в сърцето си ти, онемяла трева, ято жадни стрели. Как излъга деня посред нощ да цъфти?“

Песента за поредна седмица е в класацията Топ 20 на БНР.



По публикацията работи: Ергюл Байрактарова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Над 1000 изпълнители на странджански фолклор се надпяват в конкурса "С песните на Златка Ставрева"

Второто издание на Националния фолклорен конкурс "С песните на Златка Ставрева" събра над 1000 изпълнители, обявиха организаторите му. През почивните дни, 13 и 14 април, в Културен дом НХК в Бургас ще се надпяват изпълнители от различни възрасти,..

публикувано на 13.04.24 в 10:10
Борислав Славов

Български композитор с наградата за "Най-добра музика" на BAFTA

Българският композитор Борислав Славов спечели престижната награда за "Най-добра музика" в тазгодишното 20-о издание на наградите на Британската академия за филмово и телевизионно изкуство BAFTA GAMES AWARDS, съобщи БНР "Хоризонт". Славов..

публикувано на 12.04.24 в 15:17
Снимка: facebook.com/LidiaGanevaOfficial

"Няма да се променя за теб"

Доказала таланта си още като дете, когато едва в трети клас представи България на Детската Евровизия в Малта, по-късно и с успешното си участие в "Гласът на България", вече 18-годишната Лидия Ганева се развива като обещаваща млада певица. И въпреки че..

публикувано на 11.04.24 в 10:15