Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест на хора с увреждания пред Министерския съвет

Снимка: БНР

Хора с увреждания протестират пред Министерския съвет заради липсата на животоподдържащи лекарства в аптеките и дългите периоди, в които остават без инвалидна пенсия.

Те настояват за промяна на наредбата, определяща медицинските експертизи в ТЕЛК-овете, защото издаването на документите се бавят с месеци и през това време потърпевшите не получават средствата от социалните си пенсии.

Протестиращите недоволстват също от липсата на съпътстваща терапия, включително на инсулин в аптеките. Демонстрацията ще продължи до 12,00 ч. и се очаква да се присъединят още хора с увреждания.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Обучение за франкофони на световно ниво предлагат Техническият и Химикотехнологичният и металургичен университет в София

Вече над 30 години два български университета предлагат качествено обучение на френски език за технически и инженерни специалности и дипломи, признати по цял свят. Затова и преподавателите с гордост казват, че сред възпитаниците им няма нито един..

публикувано на 17.05.24 в 09:30

Говорителката на руската дипломация обвини България, че преформатира 9 май

Управляващият режим в България се опитва да преформатира "Деня на победата" в "Ден на Европа“ и пренебрегва задълженията за опазване на културните и мемориалните обекти. Това посочи в коментар официалният представител на руското външно министерство..

публикувано на 17.05.24 в 09:09

Тежка катастрофа с кола на НСО в Аксаково

Автомобил на Националната служба за охрана (НСО) катастрофира на 17 май в 17:30 ч. на влизане в град Аксаково. С колата на НСО е пътувал съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков, съобщи БТА.  При удара има един загинал.  Той е..

публикувано на 17.05.24 в 08:54