Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Френският колекционер Фредерик де Голдшмит ще изнесе лекция у нас

4
Снимка: личен архив

Среща-дискусия с един от най-големите съвременни европейски колекционери – Фредерик де Голдшмит, ще се състои в петък, 18 ноември, от 18.00 ч. в Софийската градска художествена галерия. Французинът, който живее и работи в Брюксел, пристига за първи път у нас по покана на фондация “Отворени изкуства”.



Голдшмит прави първата си сериозна колекционерска откупка преди 15 години след продажбата на картина на Едуард Мане, наследена от неговата баба, също запалена колекционерка. Голдшмит описва творбата като “прекалено ценна, за да я задържа”. Днес французинът притежава колекция от близо 400 произведения на съвременното изкуство, за които ще говори със своята българска публика.
Снимки: личен архив


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Българска държавна делегация носи във Ватикана българските символи за мир и духовно единение

Всяка година в навечерието на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – 24 май, българска делегация начело с председателя на Парламента или държавния глава бива приета на аудиенция..

публикувано на 21.05.24 в 07:15

Художници, вдъхновени от Клод Моне, ще рисуват водни лилии

Първият художествен пленер сред водни лилии ще се състои във ферма, отглеждаща красивите водни растения, в плевенското село Опанец. Организатор на събитието е управителят на фермата Дойчин Владимиров със съдействието на Община Плевен. Пленерът е..

публикувано на 20.05.24 в 07:00

Изложба по случай 200-годишнината от издаването на “Рибния буквар” пред Народния театър

Изложба, посветена на двестагодишнината от издаването на “Рибен буквар” на големия учен, просветен деец и дарител Петър Берон, ще бъде открита днес в галерията на открито пред столичния Народен театър “Иван Вазов”. “ Петър Берон заема мястото си на..

публикувано на 20.05.24 в 06:00