Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коледният дух завладява София 

7
Снимка: БГНЕС-архив

Спиращо дъха огнено шоу и въздушни акробатични номера ще дадат началото на първия Софийски Коледен фестивал, който започва днес и ще продължи точно месец - до 18 декември. Посетителите ще станат част от множество културни, спортни и забавни събития. Ароматни напитки, кулинарни преживявания, допълнени с емоциите от Световното първенство по футбол ще повдигат тонуса на посетителите в градинката зад Националния дворец на културата. Със специално обособена Елха на Доброто“ организаторите на фестивала апелират в светлите празнични дни да подпомогнем дейността на Фондация „За нашите деца“ за осигуряване на безвъзмездна подкрепа на деца в нужда от квалифицирани логопеди, рехабилитатори, детегледачи и др. 


За поредна година Немският коледен базар ще предложи ръчно изработени изделия, коледни подаръци и забавления за малки и големи. Ароматът на греяно вино и наденички ще се носи над Градската градина на София от 18 ноември до 22 декември. 


По-късно – на 4 декември, ще отвори врати и Коледен парк София“. Той ще бъде разположен в близост – на площад Славейков“. Там ще изникне“ Коледна гора с живи елхички, които след това ще бъдат върнати за отглеждане в разсадник. На сцената на площада ще се изявят детски и младежки хорови формации, както и утвърдени имена от българската музикална сцена. Талантливи творци на приложно изкуство и художествени занаяти ще предлагат произведенията си в уютни дървени къщички. Коледните си усмивки посетителите ще могат да съхранят в снимки от специално обособен фотокорнер. Коледният парк ще бъде отворен до 30 декември. 

Идва Коледа – нека се заредим с настроение и топлина за празника като се разходим в центъра на столичния град! 


Текст: Елена Каркаланова 

Снимки: БГНЕС-архив
По публикацията работи: Анна Фуцкова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Атанас Запрянов

Цивилните граждани може да преминават военно обучение

Стратегическият преглед на отбраната ще препоръча изследване на възможността цивилните да получават военно обучение, заяви служебният военен министър Атанас Запрянов. Военно обучение за цивилни - от "Нужно е" до "Хващам самолета и изчезвам"..

публикувано на 12.05.24 в 13:28

17 хиляди медицински сестри не достигат в здравната система

Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи настоява държавата да определи минимален брой медицински сестри във всяко лечебно заведение, за да се гарантира качествена грижа за пациентите. Същото предложение се отнася и за акушерките,..

публикувано на 12.05.24 в 11:32

Бързо влошаване на времето в планините в следобедните часове

В следобедните часове се очаква бързо влошаване на времето в планините, предупреждават от Планинската спасителна служба. Съветът към туристите е да са готови да слязат от високите части още в ранните следобедни часове. В момента условията за туризъм..

публикувано на 12.05.24 в 10:40