Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България завоюва 7 медала на европейското по кикбокс в Анталия

Снимка: Facebook/ bgkickboxingandmuaythai

Трима българи станаха европейски шампиони на първенството по кикбокс, което се провежда в Анталия. Това са Борислав Радулов, в стил "Пойнт файтинг" на татами, кат. -57 кг, Кирил Илиев, в стил "Лайт контакт" на татами, кат. -57 кг и Огнян Мирчев, стил К1 на ринг, кат. -63.5 кг. 

В предпоследния ден на надпреварата, националните ни състезатели Али Юзеир, в стил К1  на ринг, кат. -75 кг, Христо Калайджиев, в стил "Лоу кик" на ринг, кат. -86 кг, Марио Аржанов, в стил "Фул контакт" на ринг, кат. -54 кг и Кристина Николова, в стил "Киклайт контакт" на татами, кат. -50 кг спечелиха четири сребърни отличия.  

Българска Конфедерация по Кикбокс и Муай Тай подаде контестация заради некоректно отчитане от реферите на няколко нанесени удара от Кристина Николова и отсъждането на победа за съперничката ѝ Дуйгу Туранот Турция.  

Кристина Николова ще се завърне от Анталия с колекция от един сребърен и два бронзови медала, спечелени в другите стилове.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Участници от 20 държави на Sofia Karate Open 2024 за Купата на президента

Президентът Румен Радев ще открие в събота, 20 април, международния турнир Sofia Karate Open 2024 – Купа на президента. Спортното събитие се провежда за 11-и път. Тази година в него ще се включат над 1500 участници от 20 държави. Турнирът е част от..

публикувано на 20.04.24 в 05:40
Снимка: Sport PR Events Managment

Плувният маратонец Петър Стойчев прекоси Гибралтарския проток

Петър Стойчев стана първият българин, преплувал протока Гибралтар по правилата на Oceans seven без неопрен. Стойчев измина разстоянието от 16,4 км. между скалите от европейския бряг в испанския град Тарифа до африканския бряг в Мароко за 3 ч. и 46..

публикувано на 16.04.24 в 13:45
Стилияна Николова

Стилияна Николова завоюва два златни и един сребърен медал на финалите в София

Пет медала е равносметката от днешния последен ден на Световната купа по художествена гимнастика в София. Втората в многобоя Стилияна Николова спечели златните медали на топка и лента и сребърния на обръч. Шампионката Боряна Калейн пък стана..

публикувано на 14.04.24 в 17:15