Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обвиниха задържаните педофили

Все още не е ясно дали те са се гаврили и с български деца

Снимка: БГНЕС

На всичките 13 задържани за педофилия са повдигнати обвинения, тъй като са събрани достатъчно доказателства за извършени престъпления, съобщи за БНТ говорителят на главния прокурор Сийка Милева. Вчера беше разбита педофилска мрежа, обменяла порнографски материали с деца.

Обвиняемите са задържани за 72 часа. Междувременно е иззет голям обем от компютърни конфигурации, за които в рамките на два дни ще бъдат извършени експертизи. Едва тогава ще стане ясно дали сред жертвите на разбитата група има и български деца. Голяма част от задържаните са семейни с деца, упражняващи престижни професии.

“Необходими са по-сурови наказания при подобни престъпления”, категорична е Сийка Милева.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Жълт код за валежи във вторник – в северната и южната част на Централна България

Във вторник , 4 юни, през страната ще премине студен фронт. От запад на изток ще превали. В Западна и Централна България има условия за значителни валежи и градушки. Минималните температури ще са между 15 и 20°, в София 15°. Максималните ще са от..

публикувано на 03.06.24 в 19:35

България днес - 3 юни 2024 г.

Пъстроцветна е първата за месец юни „България днес“. В днешната програма ще говорим за „умиращите“ български села и „протестът“ на един млад човек срещу тенденциите. Ще ви разкажем за нов и нетипичен подход в борбата срещу горските пожари,..

публикувано на 03.06.24 в 19:00

Козите в помощ на горите – иновация в предотвратяването на горските пожари

В началото на лятото, когато температурите все още не са толкова високи, а пролетните дъждове са достатъчно обилни, изглежда че е рано да се говори за горски пожари. Но според експертите, ако отсега не се вземат превантивни мерки, в идните месеци..

публикувано на 03.06.24 в 10:35