Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българка загина при свлачище в Италия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Петдесет и осем годишната българка Николинка Благова е сред осемте жертви на свлачището в Казамичола Терме на италианския остров Иския, потвърди префектът на Неапол Клаудио Паломба. Италианската телевизия РАИ 1 показа нейни снимки и информира, че тя е позната на местните жители като Нина. Работила е дълги години в сферата на туризма и хотелиерството и в последно време е живеела в Германия с италианския си съпруг. Българката се е върнала от Берлин, за да си издаде нови документи след получаването на италианско гражданство. Инцидентът стана в събота, предизвикан от проливни дъждове.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Приключва предизборната кампания за изборите "2 в 1" в България

Днес е последният ден от предизборна кампания за изборите "2 в 1" в България - за национален и Европейски парламент, които ще се проведат на 9 юни. Кампанията за евроизборите остана в сянката на поредния предсрочен парламентарен вот в България..

публикувано на 07.06.24 в 17:25
Галин Цоков

Зрелостниците през 2024 г. показаха рекордни резултати на изпита по български

Най-високият резултат, отчитан досега на матурата по български език и литература е постигнат през 2024 г. – 58,48 е средният брой получени точки.  Добър 4.32 е средният успех на зрелостниците, а миналата година е бил 3.93. Той е с няколко..

публикувано на 07.06.24 в 15:40

Ново измерване съкрати 8 кв. км. от територията на България

Територията на България за 2 години намаля минимално, сочи Националният статистически институт (НСИ). Към 31 декември 2023 г. територията на страната, изчислена от НСИ на базата на цифрови модели на кадастралната карта е 110 996,76 кв. км. През..

публикувано на 07.06.24 в 15:35