Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коледна елха грее пред Народния театър

Десетметрова елха, поставена пред Народния театър, създава коледно настроение на столичани и на гостите на града. Тържественото запалване на светлините й снощи беше съпроводено от спектакъла “Истинската Коледа” с участието на любими танцови и музикални формации и с 3D мапинг върху фасадата на театъра. В присъствието на известни актьори и много граждани столичният кмет Йорданка Фандъкова пожела на всички здраве и успех.  

Коледното дръвче е накичено със специално изработени за него дизайнерски украси в цвят шампанско, светещи лампички и гирлянди. В близост е поставен голям трон с рамка, на която децата ще могат да се снимат, както и светещо мече.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 11 юни 2024 г.

В „България днес“ на 11 юни продължаваме с отзвука от проведените на 9 юни избори за българско народно събрание и за европейски парламент. Говорим за това с наши сънародници в чужбина, а анализ на вота зад граница прави Първан Симеонов – изпълнителен..

публикувано на 11.06.24 в 19:00
Снимка: Facebook / Юридически факултет на СУ „Св. Климент Охридски“

Езикът на европейското право е в основата на най-старата специализирана магистърска програма в България

В разгара на тазгодишната кандидат студентска кампания сякаш риторичен звучи въпросът - коя ще бъде най-желаната специалност в Софийския университет "Св. Климент Охридски". За последните четири години безапелационен избор номер едно в желанията на..

публикувано на 11.06.24 в 10:40

Гражданите гласуваха против добива на злато край София

96,82% от гласувалите на проведения референдум в община Божурище се обявиха против извършването на проучвателни дейности и добиването на злато в местността "Златуша", съобщи Общинската избирателна комисия. Гласували са 4024 души от 6815 имащи..

публикувано на 11.06.24 в 09:57