Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Европейските либерали подкрепиха България за Шенген

Илхан Кючюк
Снимка: БГНЕС

С резолюция европейските либерали призовават България, Румъния и Хърватия да бъдат приети едновременно в Шенген. В документа, гласуван на Съвета на партията “Алианс на либералите и демократите за Европа” в Братислава, се изтъква, че трите държави изпълняват необходимите условия за присъединяване към Шенгенското пространство.

Румен Радев с гневен пост срещу решението на Нидерландия да ни блокира за Шенген

Лидерът на европейските либерали – българският евродепутат Илхан Кючюк, заяви, че двойният стандарт създава усещане за несправедливост в гражданите. “Решението на нидерландското правителство да не подкрепи страната ни не е справедливо”, заяви той.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Съвместни екипи на български и румънски полицаи ще следят за безопасността в Силистра и Кълъраш

На 16 юни започват работа съвместните екипи на български и румънски пътни полицаи, които за поредна година ще се грижат за безопасността на движението в районите на Силистра и Кълъраш през летния сезон, съобщиха от МВР.  Съвместната контролна..

публикувано на 16.06.24 в 06:15

Слънчева неделя над по-голямата територия от страната

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. В неделя ще бъде слънчево, след обяд над планините и планинските райони с купеста облачност. На отделни места, главно в Рило-Родопската област ще превали, възможно е и да прегърми. Максималните температури ще са..

публикувано на 15.06.24 в 19:05

БСП няма да подкрепи правителство с мандата на ГЕРБ и ДПС, започва обединение вляво

БСП ще остане в опозиция и няма да подкрепи правителство с мандата нито на ГЕРБ, нито на ДПС. Решението е взето от Националния съвет на БСП. Това каза пред журналисти Атанас Зафиров, който ще изпълнява функциите на временен председател на БСП на мястото..

публикувано на 15.06.24 в 17:25