Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Един човек е починал през денонощието с Covid

Снимка: Радио Шумен

58 са новозаразените с Covid в страната за последните 24 часа. Случаите намаляват със 127 спрямо ден по-рано. Над 65,5% от новоинфектираните не са ваксинирани. Положителни са 5,84% от направените 993 теста, при 6% на показателя в събота, сочи порталът coronavirus.bg. 
Регистрираните активно болни нарастват с 53-ма до 4441. Активните случаи са по-малко сравнено със седмица преди това, когато бяха 5404. В болници са приети 9 заразени. 6 от тях или над 2/3-ти не са ваксинирани. Хоспитализираните нарастват с трима до 354. На интензивно лечение са 40 заразени.     
През денонощието е регистриран един починал с установен Covid, който не е бил имунизиран. Излекуваните в събота с четирима. Поставени са 8 ваксини. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Столичната община украси София с инсталации от декоративни великденски яйца

Декоративни яйца, украсени с естествени цветя и зеленина, украсяват София на Великден. Инсталациите с височина между един и два и половина метра са поставени с помощта на Столичната община. Украсата с един от традиционните символи на празника може..

публикувано на 05.05.24 в 07:00

Wings for Life World Run в помощ на хората с увреждания на гръбначния стълб

Инициативата Wings for Life World Run представлява глобално събитие, което ще се проведе едновременно в целия свят на 5 май и ще започне в 14,00 ч. българско време. Всички набрани средства от таксите за участие ще бъдат дарени за медицински..

публикувано на 05.05.24 в 06:00

Очаква ни слънчев Великден

В неделя ще преобладава слънчево време. Следобед над планинските райони ще се развива купеста облачност, но само на изолирани места ще превали. В по-голямата част от страната ще бъде почти тихо, в Източна България – със слаб североизточен вятър...

публикувано на 04.05.24 в 18:30