Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Операция “Бяло” срещу разпространението и производството на наркотици в цялата страна

3
В с. Томпсън, до Своге е открита оранжерия с голямо количество марихуана
Снимка: БГНЕС

56 души са задържани до момента в резултат на специализирана полицейска операция под кодовото име “Бяло”, започнала в полунощ. Операцията срещу разпространението и производството на наркотици е разпоредена от главния секретар на МВР Петър Тодоров и в нея участват над 3 хил. полицейски служители.

“Проверяват се над 150 обекти - търговски, частни адреси, заведения, т.е. от целия спектър, където имаме данни, че може да има наркотични вещества”, заяви той. Установени са престъпления за притежание, разпространение на дрога, както и за шофиране след употребата й. 

Операцията ще продължи, докато нивото на разпространение на наркотици спадне рязко, съобщи вътрешният министър Иван Демерджиев. По думите му, полицейската акция е категоричен знак към занимаващите се с тази престъпна дейност, че държавата няма да толерира нейното провеждане.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Столичната община украси София с инсталации от декоративни великденски яйца

Декоративни яйца, украсени с естествени цветя и зеленина, украсяват София на Великден. Инсталациите с височина между един и два и половина метра са поставени с помощта на Столичната община. Украсата с един от традиционните символи на празника може..

публикувано на 05.05.24 в 07:00

Wings for Life World Run в помощ на хората с увреждания на гръбначния стълб

Инициативата Wings for Life World Run представлява глобално събитие, което ще се проведе едновременно в целия свят на 5 май и ще започне в 14,00 ч. българско време. Всички набрани средства от таксите за участие ще бъдат дарени за медицински..

публикувано на 05.05.24 в 06:00

Очаква ни слънчев Великден

В неделя ще преобладава слънчево време. Следобед над планинските райони ще се развива купеста облачност, но само на изолирани места ще превали. В по-голямата част от страната ще бъде почти тихо, в Източна България – със слаб североизточен вятър...

публикувано на 04.05.24 в 18:30