Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Украйна удари по окупирания от Русия Мелитопол

Снимка: ВСУ, Facebook

Украйна нанесе ракетни удари в окупирания от руските сили град Мелитопол, Запорожка област. Кметът на Мелитопол Иван Фьодоров съобщи, че повече от 10 силни експлозии са се чули в града. Ударени са обекти, използвани за бази на руските сили.
В същото време в Одеса е въведен график за аварийни  прекъсвания на тока. По-рано, в нощта срещу 10 декември руснаците отново  удариха  с дронове обекти на енергийната инфраструктура в Одеска област. "Ситуацията в момента в Одеса е много тежка заради ударите по енергийната инфраструктура", потвърди за Радио България Дмитрий Терзи, председател на Всеукраинския център на българската култура в Одеса.
Според Американския институт за изучаване на войната (ISW), Русия е модифицирала използваните от нея дронове иранско производство за по-студеното време, поради което е възобновила ударите с тези технически средства по украинската инфраструктура, съобщава BBС.
Съветът на ЕС постигна съгласие по законодателен пакет, който ще позволи да бъдат отпуснати 18 млрд. евро на Украйна
В събота с контролирана експлозия румънският военно-морски флот е унищожил морска мина на 4,6 км от черноморското пристанище Констанца, предаде БНТ. Сигналът бил подаден от турски товарен кораб. От началото на войната Турция, Румъния, България и Украйна са унищожили около 40 морски мини в западната част на Черно море.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Румен Радев

Румен Радев: На тези и на следващите избори ще избираме между войната и мира

Неприемливо е продължаването на войната в Украйна и невъзможната победа над Русия да се представят като единствено възможен изход, заяви пред журналисти в Ямбол президентът Румен Радев. По думите му, всеки ден от войната е пагубен и той се отразява..

публикувано на 18.05.24 в 14:09

Парламентът ще заседава извънредно, депутати нямало да говорят предизборно

Във вторник, 21 май, от 13 часа ще се проведе извънредно заседание на парламента, реши Председателският съвет на Народното събрание. Ще бъде изслушан служебният премиер Димитър Главчев за размера на увеличението на пенсиите от 1 юли, което вече е решено..

публикувано на 17.05.24 в 13:06

По съседски: Събития с балкански адрес

Гордана Силяновска-Давкова се закле да бъде "президент на Македония" Международен скандал предизвика встъпването в длъжност на Гордана Силяновска като първата жена-президент на Република Северна Македония (РСМ). Пред парламента тя се..

публикувано на 17.05.24 в 10:40