Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Многонационалната бойна група в България ще демонстрира способности

Снимка: mod.bg

Многонационалната бойна група с рамкова държава Италия и България – страна-домакин ще демонстрира в днешния ден пълни оперативни способности в рамките на учение „Strike Back“. 

Действията на военнослужещите в района на учебен полигон „Ново село“ ще бъдат наблюдавани от началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов, командира на Съвместното оперативно командване на Италия генерал-лейтенант Франческо Паоло Филиуоло и командира на многонационална дивизия „Югоизточна Европа“ бригаден генерал Дорин Тома. В учението ще участват военнослужещи от Италия, България, Албания, Гърция, Северна Македония и САЩ.


Бойната група в България беше формирана на 1 март 2022 г.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

БНБ: Най-масови са влоговете до 1000 лв, расте броят на милионерите

1518 души в България имат депозити в размер над 1 милион лева към март 2024 г., докато през март 2023 г. такива влогове са имали 1277 наши съграждани, показват последните данни на БНБ. Най-много са нараснали влоговете от 200 хил. до 500 хил...

публикувано на 14.05.24 в 15:57

Какви са условията за получаване на здравна помощ от чужденци в България?

В следващите редове Радио България ще ви разкаже накратко какви са условията, при които чужди граждани могат при необходимост да ползват медицинска помощ в България. Кои чужденци имат право на достъп до медицинска помощ в България срещу..

публикувано на 14.05.24 в 12:10

Недостигът на медицински кадри – има ли светлина в тунела?

В ход е Европейската седмица на общественото здраве (EUPHW). Това е годишна инициатива, организирана и координирана от Европейската асоциация за обществено здраве (ЕEUPHA), която се провежда за шеста година от 13 до 17 май. Тя  има за цел да повиши..

публикувано на 14.05.24 в 11:15