Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

През ноември цените растат, но се отчита спад на годишната инфлация

Снимка: БГНЕС

За втори пореден месец годишната инфлация се забавя. Националният статистически институт регистрира, че през ноември тя е 16,9 на сто. Месец по-рано тя надхвърляше 17%, а през септември опря до рекордните 18,7%. Месечната инфлация за ноември е 0,8%.

Поскъпване се отчита при почти всички групи стоки и услуги, като най-осезаемо е при топлинната енергия. През октомври месечната инфлация в България беше 0,9 на сто спрямо предходния месец, а годишната инфлация, спрямо октомври 2021 г., беше 17,6 на сто.

Според индекса на цените за малката потребителска кошница през ноември 2022 г. се регистрира увеличение с 1.4% на месечна база и с 21.4% от началото на годината.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Служебният премиер приветства Софийската среща на Виенския икономически форум

Ние сме гаранция за стабилност в региона, казва в своето приветствие към "Виенския икономически форум – Софийска среща 2024" служебният премиер Димитър Главчев, предава БТА. Изправени сме пред предизвикателства, които са последици от пандемията и..

публикувано на 22.04.24 в 11:31

София е домакин на срещата на Виенския икономически форум

Световни лидери, бизнес експерти и предприемачи се събират днес в столичната резиденция Бояна, за да обсъдят най-актуалните предизвикателства и възможности пред регионалната и глобалната икономика. Страната ни през тази година е домакин на срещата на..

публикувано на 22.04.24 в 06:00
Владимир Малинов и Димитър Главчев

Първата доставка на ядрено гориво от “Уестингхаус” вече е в АЕЦ “Козлодуй”

Първата доставка на свежо ядрено гориво, произведено от американската компания “Уестингхаус”, вече е на площадката на АЕЦ “Козлодуй”, съобщи служебният енергиен министър Владимир Малинов, който заедно с премиера Димитър Главчев посети централата. През..

публикувано на 20.04.24 в 15:14