Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България се ангажира да инициира среща ЕС-Турция за миграцията

Снимка: parliament.bg

Българският парламент да бъде инициатор на международна среща на високо равнище ЕС-Турция по въпросите на миграцията, контрола на границите и облекчаване на визовия режим за турски граждани. За това са се договорили председателите на българския парламент Вежди Рашидов и турският му колега Мустафа Шентоп в беседа на "четири очи" в Анкара, Турция.

Целта на срещата e да възобнови процеса, започнал през 2018 г. във Варна, когато страната ни беше посредник между ЕС и Турция. Това обяви председателят на Народното събрание Вежди Рашидов в изявление пред медиите в турския парламент. Той е на официално посещение в Турция с парламентарна делегация.

По-рано днес Рашидов положи венец в мавзолея на Мустафа Кемал Ататюрк.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Главчев

Димитър Главчев внася сигнала по казуса с частната болница “Мама и аз” в ДАНС и прокуратурата

Служебният премиер Димитър Главчев съобщи, че днес ще подаде сигнал в прокуратурата и ДАНС по казуса с частната Многопрофилна болница за активно лечение ”Мама и аз” в столицата. Решението за изграждане на частната болница с педиатрично отделение,..

публикувано на 07.05.24 в 06:00
Димитър Главчев

Димитър Главчев: Служебният кабинет ще направи всичко възможно да има честни избори

Служебното правителство ще направи всичко възможно, за да няма практики, които да попречат на честността на изборите, увери премиерът Димитър Главчев. Пред журналисти министър-председателят заяви, че кабинетът работи за осигуряване на честен и..

публикувано на 06.05.24 в 12:14
Румен Радев

Във време на кризи, войни и несигурност не можем да си позволим неглижиране на Българската армия

“ Напоследък започнахме да свикваме с честата смяна на правителства и парламенти, но в днешното време на кризи, войни и несигурност не можем да си позволим да свикнем с неглижирането на Българската армия, където процесите по модернизация и грижа за..

публикувано на 06.05.24 в 11:39