Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма пострадали българи при тежка катастрофа и обгазяване с амоняк в Сърбия

Снимка: Радио Шумен

Няма пострадали българи при дерайлирането на товарен влак превозващ амоняк в Сърбия, заяви пред БНТ зам.-министърът на транспорта Красимир Папукчийски. От българското външно министерство препоръчват да се избягват посещения на Пирот в следващите няколко дни, където е обявено извънредно положение. При нужда от съдействие български граждани мога да се свържат с дежурен телефон на Генералното консулство в Ниш 00381668408062.

Компанията "Сърбия Карго" съобщи, че се е обърнал товарен влак, който се движи ежедневно по участъка Ниш-Димитровград и превозва суровини от България до Прахово и Шабац. Франс прес информира, че във вагоните на дерайлиралия влак са били превозвани химически материали от България.

Сръбски екип е поел влака на границата при Драгоман-Цариброд от българския екип в изправно търговско и техническо отношение. 3 цистерни с амоняк са обърнати. От цистерната, която е паднала в река Нишава има по-сериозен теч, обобщи Папукчийски.  

51 са хоспитализирани в Пирот със симптоми на отравяне с амоняк в неделя след 18 ч. 7 пострадали са прехвърлени в Ниш. Властите са призовали гражданите, които живеят в близост до аварията, да не напускат домовете си и да не излизат на открито. Поради лоша видимост е имало катастрофа на магистралата към България и движението е било спряно и отклонено по обходен път, предадоха сръбските медии.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Унищожиха невзривен боеприпас, намерен в столичен квартал

Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас, открит вчера в столичния квартал “Възраждане”, съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната. Става дума за силно корозирала авиобомба. Унищожаването на боеприпаса е..

публикувано на 27.04.24 в 11:04

Разходки в планините са препоръчителни до обед

До обед има добри условия за планински разходки с изключение на Стара планина, където е мъгливо и превалява дъжд, съобщиха от Планинската спасителна служба. Следобед се очаква времето да се влоши и не е препоръчително хората да се разхождат в..

публикувано на 27.04.24 в 09:37

Раздават семена от устойчиви сортове, плодни и медоносни дръвчета в Севлиево

"Каквото посееш, това ще пожънеш”, казва народът. А пролетта е време за сеитба. По традиция, по това време на годината Севлиево е домакин на едно дългоочаквано събитие, свързано със земеделския бит на българина. През този уикенд в града ще се..

публикувано на 27.04.24 в 09:15