Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България подписва споразумение с "Фраматом" за доставка на свежо ядрено гориво

Снимка: БГНЕС

Днес ще бъде подписано споразумение между "АЕЦ Козлодуй” и френската компания "Фраматом" за доставка на свежо ядрено гориво за VI блок на единствената българска атомна централа.

Това става след като на 22 декември беше подписан договор с "Уестингхаус Електрик Швеция АВ" за доставка на касети за V блок. Така се прави  следващата практическа стъпка за осигуряване на диверсифицирано портфолио на доставките на гориво за ядрените енергоблокове на централата, съобщават от Министерството на енергетиката.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Медиците отново с призив за забрана неваксинирани деца да ходят на училище

Лекари подновиха призива си деца без задължителни имунизации да не могат да ходят на училище и да бъдат част от организиран детски колектив. Д-р Костадин Сотиров припомни пред БНР предложението, отправено от Сдружението на общопрактикуващите лекари, и..

публикувано на 11.05.24 в 13:26

Вицепрезидентът откри научния форум "Пътят на светлината" в Атина

В деня, в който православната църква почита светите равноапостоли Кирил и Методий, в Атина започна Международният научен форум „Пътят на светлината“ . Откри го вицепрезидентът Илияна Йотова, под чийто патронаж е събитието, предава пратеникът на..

публикувано на 11.05.24 в 11:05
Валентин Мундров

Чужди държави спонсорират кибератаки към държавни институции заради предстоящия вот

Опити за кибератаки към сайтове на държавни институции се наблюдават непрекъснато заради предстоящите избори за европейски и национален парламент, съобщи пред Нова тв служебният министър на електронното управление Валентин Мундров. По думите му,..

публикувано на 11.05.24 в 10:42