Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

 Войната в Украйна

Русия продължава въздушните удари срещу цивилни обекти в Украйна 

Покрайнините на Киев
Снимка: БГНЕС

След масираната атака в четвъртък с дронове и ракети срещу Украйна, руските удари бяха продължени рано в петък с дронове срещу Киев и срещу обекти в Днепропетровска и Запорожка област. 40% от жителите на украинската столица отново са без ток.  

Възможно е руските окупатори отново да прибегнат до масиран обстрел в следващите дни, за да принудят украинците да посрещнат 2023 г. в мрак. Това каза в традиционното си късно обръщение президентът Володимир Зеленски.

Най-тежка остава ситуацията на фронта в Бахмут, Соледар и цялата линия в Донецка област, отбеляза украинският президент. По думите му руснаците не са се отказали от своята "безумна" идея да завладеят Донецка област преди Нова година.

Съветничка на украинския президент заяви, че около 15 000 войници и цивилни се водят изчезнали след нахлуването на руските сили в Украйна в края на февруари.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Хората с български паспорти в Северна Македония гласуваха и за управляващите, и за опозицията

На 8 май в Северна Македония се проведоха извънредни парламентарни избори и втори кръг на президентските избори. Преди гласуването един от водещите албански публицисти в страната нарече българите "сираци" в предизборната кампания, защото нито една..

публикувано на 09.05.24 в 17:15

България и Азербайджан подписаха декларация за стратегическо партньорство

Декларация за стратегическо партньорство между България и Азербайджан подписаха президентите Румен Радев и Илхам Алиев.Българският държавен глава е на официално посещение в Баку. В последните 2 години Радев и Алиев се срещат за четвърти път.  Двете..

публикувано на 08.05.24 в 16:30

България и Азербайджан укрепват стратегическото си партньорство

На 8 май българският президент Румен Радев е на официално посещение в Азербайджан по покана на своя колега - президента Илхам Алиев. Българската делегация включва служебния министър на енергетиката Владимир Малинов, председателя на Групата за..

публикувано на 08.05.24 в 06:45