Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

 Войната в Украйна

Русия продължава въздушните удари срещу цивилни обекти в Украйна 

Покрайнините на Киев
Снимка: БГНЕС

След масираната атака в четвъртък с дронове и ракети срещу Украйна, руските удари бяха продължени рано в петък с дронове срещу Киев и срещу обекти в Днепропетровска и Запорожка област. 40% от жителите на украинската столица отново са без ток.  

Възможно е руските окупатори отново да прибегнат до масиран обстрел в следващите дни, за да принудят украинците да посрещнат 2023 г. в мрак. Това каза в традиционното си късно обръщение президентът Володимир Зеленски.

Най-тежка остава ситуацията на фронта в Бахмут, Соледар и цялата линия в Донецка област, отбеляза украинският президент. По думите му руснаците не са се отказали от своята "безумна" идея да завладеят Донецка област преди Нова година.

Съветничка на украинския президент заяви, че около 15 000 войници и цивилни се водят изчезнали след нахлуването на руските сили в Украйна в края на февруари.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Мост към добрината – добрият пример от една българска детска градина

Град Брезник, родно място на всенародния цар на горчивия смях Стоян Миленков , се намира в Западна България и е третият по големина в община Перник. По последни данни към март 2024 година там живеят 3762 души. Сред тях е и Емилия Алексова, директор..

публикувано на 01.06.24 в 08:30

Само на 1 юни децата ще видят как се кара метро

Децата в София имат възможност да изпитат тръпката лично да управляват учебен влак чрез тренажора на "Метрополитен" в депо "Земляне". В деня на детето децата ще могат да посетят и халето с вагоните, за да се запознаят отблизо с конструкцията и..

публикувано на 01.06.24 в 07:10

Денят на детето – слънчев, с максимални температури над 30 градуса

В събота , 1 юни, ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места главно в северозападната половина на страната ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен..

публикувано на 31.05.24 в 19:40