Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът Румен Радев се среща с турския министър на енергетиката Фатих Дьонмез

Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев ще проведе днес, 3 януари, среща с министъра на енергетиката и природните ресурси на Турция Фатих Дьонмез. Визитата на турския министър е в продължение на договореностите за развитие на двустранните отношения в сферата на енергетиката, постигнати при срещата на президентите Румен Радев и Реджеп Тайип Ердоган на 9 декември м.г. Сред темите на разговора днес са възможностите за по-нататъшно задълбочаване на сътрудничеството между България и Турция, в т.ч. доставка на природен газ и нови партньорства.

Преди това, в Министерския съвет, в присъствието на министъра на енергетиката Росен Христов и турския му колега Фатих Дьонмез ще бъде подписано споразумение за срок от 13 години, чрез което Булгаргаз ще получи достъп до терминалите и газопреносната мрежа на турската държавна енергийна компания BOTAŞ. След подписването премиерът Гълъб Донев ще разговаря с двамата енергийни министри и за други възможности за сътрудничество в сферата на енергетиката между България и Турция.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Гордана Силяновска-Давкова полага клетва като президент на Северна Македония.

САЩ призоваха Скопие да не провокира България и Гърция

Вашингтон призова Скопие към непрекъснати усилия и реформи за постигане на напредък в присъединяването към ЕС. "Насърчаваме продължаването на диалога между Северна Македония и България, който се корени в общия ангажимент за бъдещето на страната като..

публикувано на 14.05.24 в 10:47

България и ЕС няма да ревизират преговорната рамка със Северна Македония

България не приема изявления и поведение, противоречащи както на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество от 2017 г., така и на други международни договори, които Северна Македония е подписала. Това посочва в позиция президентът..

публикувано на 13.05.24 в 11:15

По съседски: Събития с балкански адрес

Еди Рама търси място в Атина за среща с албанската диаспора Всички партии в Гърция заявиха, че е нежелателно посещението на албанския премиер Еди Рама в Атина. На 12 май гостът иска да се срещне с албанската диаспора, предава..

публикувано на 10.05.24 в 10:35