Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Войната в Украйна

В Украйна очакват руска офанзива през февруари

Снимка: Ройтерс

В окупирания от руските сили град Токмак, Запорожка област, при украинска атака вчера са били убити или ранени над 80 руски войници, съобщават въоръжените сили на Украйна. 

Според представители на руската администрация в Запорожка област, украинската атака е била насочена срещу районната болница "Токмак" и са били убити военен лекар и пациенти. 

Украинските власти съобщават още за няколко масирани нападения срещу руски сили през последните дни. Киев посочва, че при нападение срещу руско военно укритие в Макеевка в Донецка област са били убити 400 войници на противника, а при друго нападение в село Чулаковка в Херсонска област - 500. 

От своя страна, Москва съобщава за най-малко 89 загинали при украинския обстрел в новогодишната нощ. 

В същото време, по информация на украинските власти, руснаците са обстрелвали район на град Курахово в Донецка област. В резултат на ударите, топлопреносната мрежа е повредена, щети има и по сградите, но няма пострадали. 

Секретарят на украинския Съвет за национална сигурност и отбрана Олексий Данилов пък предупреди за изостряне на ситуацията на фронта през февруари. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България изпрати военен контингент за подкрепа на KFOR в Косово

С церемония в Благоевград беше изпратен нов български военен контингент на мисия в Косово. Над 100 български военни попълват Силите на оперативния резерв в стабилизиращите сили на НАТО в Косово (KFOR). Така България вече има в Косово около 300..

публикувано на 21.05.24 в 14:35
Димитър Главчев

Премиерът предупреди, че се спекулира с темата за български военни в Украйна

Нашият кабинет е с кратък хоризонт, нямаме право да искаме от хората да отлагат живота си, докато бъде избран редовен кабинет. Затова си вършим работата по възможно най-добрия начин, заявява в интервю за в-к "24 часа" служебният премиер Димитър Главчев...

публикувано на 20.05.24 в 10:26

“Медиана”: ГЕРБ води с 12% пред “Възраждане”, трето е ДПС

Три седмици преди изборите за национален и за европейски парламент ГЕРБ води с 27,5% пред “Възраждане” с 15,7% и ДПС с 14,2%, според социологическо изследване на агенция “Медиана”.  Втората политическа сила на предишния вот – “Продължаваме промяната..

публикувано на 19.05.24 в 09:46