Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валидаторите в градския транспорт могат да източват пари от е-портфейли

Димитър Дилчев
Снимка: БГНЕС

Валидаторите на е-билети могат да източват суми от електронните порфейли, инсталирани в мобилни устройства на пътниците, предупреждава в. "Сега" по повод въведената от 1 януари от Столичната община мащабна реформа на превозните документи за градския транспорт, като се позовава на потърпевши. Оказва се, че виртуални трансакции са възможни за малки суми без да се иска потвърждение от собственика на мобилния портфейл (цената на билетчето в София е 1.60 лв.). От изданието отбелязват, че Центърът за градска е наясно с проблема, тъй като предупреждава в раздел "Често задавани въпроси": "Ако сте закупили дигитален превозен документ (MPass), който изисква валидация чрез разчитане на QR-код, а в същото време на мобилното ви устройство има електронен портфейл, трябва да се уверите, че същият е затворен (неактивен). В противен случай, валидаторът може да таксува виртуалната ви карта вместо QR-кода на дигиталния превозен документ".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчева неделя над по-голямата територия от страната

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. В неделя ще бъде слънчево, след обяд над планините и планинските райони с купеста облачност. На отделни места, главно в Рило-Родопската област ще превали, възможно е и да прегърми. Максималните температури ще са..

публикувано на 15.06.24 в 19:05

БСП няма да подкрепи правителство с мандата на ГЕРБ и ДПС, започва обединение вляво

БСП ще остане в опозиция и няма да подкрепи правителство с мандата нито на ГЕРБ, нито на ДПС. Решението е взето от Националния съвет на БСП. Това каза пред журналисти Атанас Зафиров, който ще изпълнява функциите на временен председател на БСП на мястото..

публикувано на 15.06.24 в 17:25
Атанас Зафиров

Атанас Зафиров сменя Корнелия Нинова на лидерския пост в БСП

За временен председател на БСП на мястото на подалата оставка след лошото представяне на левицата-столетница Корнелия Нинова на изборите е избран Атанас Зафиров. До 10 ноември трябва да бъде извършен прекият избор на постоянен лидер на социалистите,..

публикувано на 15.06.24 в 14:42