Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От "Продължаваме промяната" връщат втория мандат

Николай Денков и президентът Румен Радев
Снимка: БГНЕС

На 9 януари президентът Румен Радев ще приеме кандидата за премиер Николай Денков, посочен от втората по численост парламентарна група в 48-ото Народно събрание – „Продължаваме промяната“, на когото съгласно конституционната процедура той връчи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство в рамките на настоящия парламент. От ПП вече посочиха, че ще върнат мандата неизпълнен, тъй като управленската им декларация не беше подкрепена от парламента. 
Третият мандат се връчва от президента на избрана от него парламентарна сила. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Започна предизборната кампания за вота "2 в 1" на 9 юни

От 00:00 часа на 10 май България е в 30-дневна предизборна кампания. Това е шестата агитационна кампания за национален парламент в рамките на 3 години и половина. Особеното обаче е, че сега за доверието на избирателите ще се борят както кандидати за..

публикувано на 10.05.24 в 01:30

Хората с български паспорти в Северна Македония гласуваха и за управляващите, и за опозицията

На 8 май в Северна Македония се проведоха извънредни парламентарни избори и втори кръг на президентските избори. Преди гласуването един от водещите албански публицисти в страната нарече българите "сираци" в предизборната кампания, защото нито една..

публикувано на 09.05.24 в 17:15

България и Азербайджан подписаха декларация за стратегическо партньорство

Декларация за стратегическо партньорство между България и Азербайджан подписаха президентите Румен Радев и Илхам Алиев.Българският държавен глава е на официално посещение в Баку. В последните 2 години Радев и Алиев се срещат за четвърти път.  Двете..

публикувано на 08.05.24 в 16:30