Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Синдикатите настояват въглищните централи да продължат да работят до 2038 г.

Снимка: БГНЕС-архив

Двата най-големи синдиката в България – КНСБ и КТ "Подкрепа" днес излизат на протест пред Народното събрание. Поводът е поетият ангажимент в Националния план за възстановяване и устойчивост за намаляване на въглеродните емисии от енергетиката с 40% до края на 2025 г. спрямо нивата им през 2019 г. 

Протестиращите ще настояват парламентът да задължи Министерския съвет да започне преговори с ЕК за отмяна на този ангажимент, както и парламентът да гарантира дейността на въглищните централи поне до 2038 г. в съответствие с вече приетото от него решение през 2020 г. Очаква се да излязат протестиращи от въгледобивните дружества и топлоенергийните централи в цялата страна. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Репортери без граници": България се изкачи до 59 място по свободата на медиите

България се изкачва с 12 позиции до 59 място в годишната класация за свободата на медиите на "Репортери без граници" за 2024 г., публикувана по повод 3 май - Световния ден на свободата на печата. Страната ни значително подобрява позицията в глобалния..

публикувано на 03.05.24 в 09:20

България днес – 3 май 2024 г.

Разпети петък е – ден на смирение и тишина! Примесено с вяра и любов към живота и ближния е изпълнено и специалното издание на "България днес" на 3 май. В него говорим за символите на най-тъжния за християните ден и ще ви срещнем с две, привидно много..

публикувано на 03.05.24 в 08:00

Захлаждане и дъжд на Разпети петък

През следващото денонощие синоптичната обстановка ще се усложни. През нощта в Западна България, а през деня и в останалата част от страната ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд. Вятърът ще бъде умерен, временно силен, следобед ще..

публикувано на 02.05.24 в 20:10