Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Вече 7 години радио „Моята България“ е гласът на сънародниците ни в Аржентина

Как в България се празнуват имените дни през зимата – това бе темата на първото за 2023 г. предаване на интернет радио „Моята България“ в далечна Аржентина. Наскоро радиото отпразнува седем години от създаването си. Това е единствената медия от този тип не само в латиноамериканската държава, но и на южноамериканския континент въобще, припомня БТА.

„Моята България“ излъчва онлайн предавания на испански език. Това се налага от една страна поради факта, че преобладаващата част от диаспората ни в Аржентина (около 80000 души) са наследници на български емигранти, които не владеят българския, а от друга - за да се достигне до слушателите от целия испаноговорящ свят, твърди главният редактор Аксиния Иванова. И още:

Програмата на радиото е изцяло с просветна насоченост. Тя включва теми, свързани с България, интервюта с наши сънародници - българи или с български корени, отразяване на културни мероприятия на общността, цикли от уроци по български език и, разбира се, народното творчество, обичаи и традиции, към които изпитват голям интерес сънародниците ни от различни поколения в Аржентина, твърди Аксиния Иванова.

По думите ѝ, интернет радио „Моята България“ е успяло да набере популярност и да си спечели редица почитатели. Дейността на медията е свързана с разпространението и популяризирането на българската култура, а логото ѝ е: Гласът на българите в Аржентина! 

Съставил: Венета Николова

По публикацията работи: Михаил Димитров

Още от категорията

Запазването на българската програма по радио SBS обедини диаспората ни в Австралия

След като в началото на месец март стана известно, че Австралийското обществено радио и телевизия (SBS) се готви да закрие програмата си на български език, сънародниците ни зад океана не спират да търсят начини това да не се случи.  До момента, в..

публикувано на 30.03.23 в 12:55
Facebook / Генерално консулство на България в Торонто

Български рози ще цъфтят в гр. Бърнаби, Канада

Български рози бяха засадени в гр. Бърнаби, Британска Колумбия, Канада. Към събитието, организирано от Генералното консулство на България в Торонто и Българо-канадското дружество в Британска Колумбия, се присъединиха много българи и канадски граждани...

публикувано на 30.03.23 в 07:10

В Северна Македония българите ще гласуват под натиска на стигматизацията

Около 120 000 македонци имат официално българско гражданство. Повечето от тях са в страни от ЕС. Около 30 000 са в Северна Македония, пише в сайта tribuna.mk журналистът Владимир Перев. Едва169 души обаче са заявили, че ще гласуват на 2 април в..

публикувано на 28.03.23 в 12:41