Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разчистиха железопътната линия София-Белград при Пирот

Последната изправена цистерна с амоняк край Пирот
Снимка: Сръбското министерство на строителството

Последната цистерна от композицията с амоняк, която излезе от релсите край Пирот беше вдигната. Това стана благодарение на българските герои, съобщи местното издание „Пирот плюс“ и разпространи поредица от видеа.

В тях се благодари на българските участници в операцията, които с изпратени от българските железници кранове изправиха и изтеглиха 4-те дерайлирали цистерни с опасния газ амоняк. Преди 22 дни на 25 декември четири вагона с амоняк излязоха от релсите на жп линията Пирот - Димитровград. При тежкия инцидент загинаха двама души, като железопътната линия от България през Сърбия към Централна Европа остана задълго блокирана. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Преходът към либерализация на пазара на електричество ще е юли-декември 2025 г.

Приемайки окончателно изменения в Наредбата за регулиране на цените на електрическата енергия, Комисията за енергийно и водно регулиране набеляза следващия етап от либерализацията на пазара на електроенергия, предвиждащ пълна либерализация на..

публикувано на 07.05.24 в 19:20

България днес - 7 май 2024 г.

С началото на Светлата седмица, в предаването "България днес", говорим за красивото и пленителното около нас. Какво е бъдещето на т.н. гурме-туризъм и има ли той почва у нас – отговорите ще търсят експерти в бранша на 8 май в София, а ние ви..

публикувано на 07.05.24 в 19:00

38% от българите виждат в развитието на изкуствения интелект проблем

Развитието на изкуствения интелект поделя нагласите сред българите, но като че ли притеснението надделява. Това показват резултати от изследване на социологическата агенция "Галъп интернешънъл". 21% от анкетираните казват, че изкуственият..

публикувано на 07.05.24 в 18:54