Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Червен код за силен вятър в 5 области, оранжев има за още 7 области 

Снимка: БГНЕС

В четвъртък ще е много ветровито над цялата страна, със силен, на места бурен вятър. Ще е облачно. В Западна България и в планините до вечерта ще завалии, над 1800 м. ще вали сняг. Минималните температури ще са от 8 до 13°, максималните от 15 до 20°. В София минималната ще е 10°, а максималната 18. 

По Черноморието ще има бурен югозападен вятър. Максималните температури ще са 15-20°. Морската вода е 9-10°. Вълнението на морето е 3-4 бала. 

В планините ще духа силен и бурен, по откритите части и ураганен югозападен вятър. По южните склонове на масивите ще превали. Максималната температура на височина 1200 м ще е до 10°, на 2000 м около 2°. 

В петък над цялата страна ще вали, по-значително над Западна и Южна България. С понижението на температурите дъждът ще преминава в сняг.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ежедневни полети между София и Бургас за лятото от юли

Националният авиопревозвач “България Еър” поднови своите редовни полети между София и Бургас, съобщи БНР Бургас. От 1 юли стартират редовните полети, като в системата е записано, че ще има ежедневен транспорт до 8 септември, с изключение на 3 юли, 3 и 4..

публикувано на 23.06.24 в 16:04

Местни избори се провеждат в няколко населени места у нас

Местни избори за кметове и общински съветници се провеждат днес на няколко места у нас - в общините Хасково, Благоевград, Кюстендил, Сухиндол, Перник и др. В севлиевското село Батошево избират кмет, след като вотът от редовните избори през миналата година..

публикувано на 23.06.24 в 09:31

Слънчева и гореща неделя с температури до 39°

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно. В неделя, 23 юни, ще бъде предимно слънчево и горещо. След обяд над планинските райони главно в Западна България ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали и..

публикувано на 22.06.24 в 19:05