Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Метеорологична прогноза за 20.01.2022 г. – петък

Валежи от дъжд и леко застудяване

Снимка: БГНЕС

Вечерта над западните райони ще се заоблачи и ще завали дъжд, в крайните северозападни райони – интензивен, но ще остане топло за сезона. 

Утре, 20 януари, през страната ще премине средиземноморски циклон. Облачността ще е по-често значителна. От запад на изток над цялата страна ще започнат валежи, на отделни места придружени от гръмотевици. На повече места и повече по количество ще бъдат в Западна и Южна България. В отделни райони в Рило-Родопската област ще надхвърлят 30 mm. В западната половина от страната вятърът ще отслабне и ще се ориентира от северозапад, а с него ще проникне студен въздух. В Западния Предбалкан и високите котловинни полета, дъждът ще преминава в сняг, но бързо ще спре. Около полунощ, срещу 21 януари, валежите ще спрат.  

В Източна България ще продължи да духа умерен и силен южен вятър и там максималните температури ще останат над 15°, а валежите ще са предимно слаби и на отделни места. През нощта срещу събота, с обръщане на вятъра от запад-северозапад, и там температурите ще се понижат.  На много места ще има и валежи, в Западна България – от дъжд и от сняг, в Източна – от дъжд. 

Температурите ще са в широки граници – минимални от около минус 2° в отделни райони в Западна България до 6°-8° на изток, максимални - от 4°-9° в Западна България до 12°-14° в Източна.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчева и топла неделя, но с превалявания

В неделя ще бъде предимно слънчево, но следобед и вечерта на места главно в планинските и източните райони ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Градушки се очакват в планинските райони на Западна и Централна България. Вятърът временно ще се..

публикувано на 01.06.24 в 18:30
Петър Стоянов (вляво)

Ще бъде непростим грях, ако не внедрим в общобългарската памет спомена за “Белене”

“ В България има още много други лагери и затвори, “Белене” обаче се превърна в синоним на комунистическата репресия и комунистическата жестокост, която в много голяма степен беше безсмислена .” С тези думи президентът Петър Стоянов (1997-2002 г.) се..

публикувано на 01.06.24 в 16:37
Калин Стоянов

Най-много опити за купуване на гласове има в София и Бургас

Сто осемдесет и шест сигнала за купуване на гласове са постъпили до днес в МВР, съобщи служебният вътрешен министър Калин Стоянов. От образуваните 74 досъдебни производства става ясно, че най-много опити за изборни злоупотреби са регистрирани в..

публикувано на 01.06.24 в 15:44