Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Австрийска компания разширява производството си с нов завод в Асеновград

Снимка: pixabay

Една от най-големите австрийски компании, производители на ски оборудване в света, разположена в Чепеларе, ще строи нов завод в България. Очаква се новото производство да започне през настоящата година в Асеновград, който се намира недалеч от планинския град. По думите на управителя Ивайло Петров, в България се произвежда около 30% от световното потребление на ски. Любопитен факт е, че по данни на Евростат за 2021 година, страната ни заема трето място сред най-големите износители на ски и сноуборд оборудване в ЕС. Пред нас са само Австрия и Франция.

От друга страна, сериозен проблем пред развитието на компаниите у нас е липсата на квалифицирана работна ръка. Дружеството вече търси необходимите му хора за новия производствен център.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

5 блок на АЕЦ

АЯР лицензира ядреното гориво на "Уестингхаус" за АЕЦ "Козлодуй"

Агенцията за ядрено регулиране издаде разрешение на АЕЦ "Козлодуй" за поетапен преход към нов тип ядрено гориво RWFA за V блок, произведено от "Уестингхаус". Процесът по преминаване към новия тип гориво ще продължи четири години. От агенцията..

публикувано на 22.04.24 в 14:30

Служебният премиер приветства Софийската среща на Виенския икономически форум

Ние сме гаранция за стабилност в региона, казва в своето приветствие към "Виенския икономически форум – Софийска среща 2024" служебният премиер Димитър Главчев, предава БТА. Изправени сме пред предизвикателства, които са последици от пандемията и..

публикувано на 22.04.24 в 11:31

София е домакин на срещата на Виенския икономически форум

Световни лидери, бизнес експерти и предприемачи се събират днес в столичната резиденция Бояна, за да обсъдят най-актуалните предизвикателства и възможности пред регионалната и глобалната икономика. Страната ни през тази година е домакин на срещата на..

публикувано на 22.04.24 в 06:00